PCB Bahan - Shenzhen Cikal Téhnologi Co., Ltd
Anjog bolong Nebulizer Manaufacturer
  • nelepon Us

    +86 (755) 86229518
  • wonderful@wonderfulpcb.com

    surélék Us
  • Bahan PCB

    PCB Bahan Pamilihan Guide

    Bagian pangpentingna tina éléktronika teh circuit dewan dicitak (PCB). Ganti, akronim ogé geus accounted pikeun papan wiring dicitak tur kartu wiring dicitak, nu mangrupakeun dasarna hal anu sarua. Alatan éta peran krusial tina papan ieu dina sagalana ti komputer ka kalkulator, PCB Pilihan bahan dewan kudu undertaken kalayan perawatan jeung pangaweruh pikeun kaperluan listrik tina sapotong dibikeun pakakas.

    Sateuacan ngembangkeun PCB nu, bahan circuit board anu lolobana katutupan ku nests of entangled, kawat tumpang tindih anu bisa kalayan gampang gagal dina junctures tangtu. Éta ogé bisa circuit pondok sakali umur nyandak ditahan sarta kawat tangtu dimimitian ka rengat. Salaku bisa diperkirakeun, prosés manual nu indit kana wiring sahiji papan mimiti éta ngabingungkeun sarta painstaking.

    Salaku hiji ngaronjatkeun rupa komponén éléktronik sapopoé mimiti ngandelkeun papan circuit, lomba ieu dina ngamekarkeun basajan, alternatif langkung kompak, jeung ieu ngarah ka ngembangkeun tina bahan, PCB. Kalayan bahan PCB, sirkuit bisa routed antara hiji host komponén béda. Logam anu facilitates alih ayeuna antara dewan jeung sagala komponen napel katelah solder, anu ogé boga fungsi tujuan dual kalawan qualities napel na.

    Komposisi PCB Bahan

    Komposisi PCB a umumna diwangun ku opat lapisan, nu panas laminated ngahiji jadi hiji lapisan tunggal. Bahan anu dipaké dina PCB ngawengku lapisan handap ti luhur ka handap:

    • Silkscreen

    • Soldermask

    • Tambaga

    • Substrat

    Panungtungan jalma lapisan, substrat, dijieunna tina orat sarta ogé dipikawanoh minangka FR4, jeung hurup FR nangtung pikeun "retardant seuneu. "Lapisan substrat ieu nyadiakeun yayasan padet pikeun PCBs, sanajan ketebalan nu bisa rupa-rupa luyu jeung kagunaan tina papan dibikeun.

    A rentang langkung mirah ti papan ogé aya dina pasar nu teu ngagunakeun bahan PCB disebut tadi sami, tapi gantina diwangun ku phenolics atanapi epoxies. Alatan kepekaan termal tina papan ieu, maranéhna condong leungit lamination maranéhna gampang. Ieu papan langkung mirah anu mindeng gampang pikeun ngaidentipikasi ku bau aranjeunna masihan kaluar nalika keur soldered.

    Lapisan kadua PCB hiji tambaga, anu geus laminated onto substrat jeung campuran panas sarta napel. Lapisan tambaga anu ipis, tur dina sababaraha papan aya dua lapisan misalna - hiji luhureun jeung salah handap substrat. PCBs kalawan ngan hiji lapisan tunggal tambaga condong dipaké pikeun alat elektronika langkung mirah.

    The massively-dipaké tambaga clad laminate (CCL) bisa digolongkeun kana kategori béda nurutkeun standar béda klasifikasi kaasup reinforcing bahan, dipaké résin napel, flammability, kinerja CCL. Klasifikasi ringkes CCL anu dipidangkeun dina Table handap 1.

    39621488871468

    Luhureun soldermask héjo mangrupa lapisan silkscreen, nu nambihan hurup sarta indikator numeris nu ngadamel PCB bisa dibaca jeung programer tech. Ieu, kahareupna ngajadikeun eta gampang pikeun assemblers éléktronika pikeun nempatkeun unggal PCB di tempat ditangtoskeun jeung tujuan nu moal méncog on tiap komponén. Lapisan silkscreen téh biasana bodas, sanajan kelir kayaning beureum, konéng, kulawu sarta hideung anu ogé kadangkala dipake.

    PCB Lapisan Sarat Téknis

    Marengan hiji pamahaman kumaha PCB nyaeta layered, éta ogé penting pikeun nyaho watesan teknis di handap nu accompanies pamakéan PCBs:

    • ring Annular. Ring tambaga anu lingku liang dina PCB a.

    • DRC. Hiji akronim keur dipariksa aturan desain. Intina, DRC mangrupakeun prakték whereby desain PCB keur dipariksa pikeun kagunaan na. Rinci nu dipariksa kaasup lebar tina ngambah tur liang bor.

    • bor hit. Dipaké pikeun ngajelaskeun sakabeh liang dina PCB a, naha bener atawa misplaced. Dina sababaraha kasus, liang bisa jadi rada lepat alatan parabot pangeboran kusam dipaké nalika produksi.

    • Finger. Metal kakeunaan sapanjang ujung dewan anu boga fungsi minangka nyambungkeun titik antara dua PCBs. Ramo nu paling mindeng kapanggih dina video games heubeul jeung kartu mémori.

    • Beurit bit. Hiji bagian dewan nu geus overly dibor ka titik di mana eta ngancam integritas struktural PCB a.

    • Pad. Hiji aréa logam kakeunaan dina PCB, onto nu sapotong soldered umumna dilarapkeun.

    • Panel. A circuit board badag nu diwangun ku papan leutik, nu antukna dipisahkeun pikeun pamakéan individu. Alesan keur prakték ieu pikeun ngaleungitkeun kasusah nu pawang ngalaman lamun datang ka kaayaan papan leutik.

    • Témpél stencil. A stencil logam dina dewan a, onto nu némpelkeun ieu disimpen keur soldering.

    • Tah kitu. Hiji bagian gedé tambaga kakeunaan dina PCB, anu ditandaan ku wates tapi lacks jalur a.

    • Plated ngaliwatan liang. Hiji liang anu mana lempeng ngaliwatan PCB a, biasana keur kaperluan nyambungkeun komponén séjén. liang ieu plated tur biasana ciri hiji cingcin annular.

    • slot. Sagala liang anu henteu sirkular. PCBs kalawan liang anu mindeng tinggi dibanderol alatan waragad produksi nyieun liang ganjil ngawangun dina circuit board. Liang umumna teu plated.

    • Surface Gunung. Hiji métode whereby komponén éksternal anu dipasang langsung ka dewan tanpa pamakéan ngaliwatan liang.

    • Trace. Hiji garis lumangsung tambaga sakuliah PCB a.

    • V-skor. Hiji tempat dimana dewan geus sawaréh motong. Ieu tiasa ngarobah hiji PCB rentan ka umbar.

    • Liwat. Hiji liang liwat mana sinyal perjalanan antara lapisan. Vias anu katingal dina versi tented na untented. versi Tented nu ditutupan ku soldermask pelindung, sedengkeun vias untented digunakeun pikeun kantétan konektor.

    Jumlah éta precedes lapisan a nujul kana jumlah pasti tina ngalakonan lapisan, jadi hiji routing atawa pesawat lapisan - dua jenis lapisan. Lapisan condong mibanda jumlah 1, atawa salah sahiji opat angka malah hareup: 2, 4, 6, 8. papan Lapisan kadang mibanda nomer ganjil, tapi ieu barang nu jarang sarta bakal nyieun boro bédana sagala. Contona, dina bahan PCB dina 5 lapisan atawa 6 dewan lapisan bakal jadi ampir identik.

    Dua jenis lapisan boga fungsi béda. lapisan Routing Fitur lagu. lapisan pesawat ngawula salaku panyambungna kakuatan sarta planes fitur tambaga. lapisan pesawat ogé Fitur kapuloan nu nangtukeun tujuan signalling dewan a, janten eta 3.3 V atanapi 5 V.

    FR4 nyaeta ngaran kode pikeun cadar epoxy laminated kaca-bertulang. Alatan kakuatan na, kitu ogé alatan kamampuhna pikeun tahan Uap jeung seuneu, FR4 mangrupa salah sahiji bahan PCB pang populerna.

    Pertimbangan PCB Desain tambahan

    Hiji sosok kayaning 1.6 mm ieu digunakeun keur nandaan golongan ketebalan tina papan lapisan. Dina 4 papan lapisan, 1.6 mm teh ukuran baku. Ketebalan mangrupa hal lalajo pikeun lamun milih papan pikeun alat a. Papan kalayan ketebalan gede, contona, bakal nawiskeun langkung rojongan nalika objék nyambungkeun beurat perlu dirojong.

    Tingkat baku tina ketebalan tambaga dina lapisan pesawat geus 35 microns. Ganti, ketebalan tambaga kadangkala dituduhkeun di ons atawa gram. Hadé Éta mun balik pikeun leuwih luhur ti ketebalan tambaga normal dina papan nu ngarojong loba aplikasi.

    Lagu teu dimaksudkan pikeun mindahkeun kakuatan, tapi ieu kadang bisa lumangsung nalika sinyal teu leres ngadamel frékuénsi. Lamun masalahna henteu diteundeun di pariksa, lagu bisa mungkas nepi kaleungitan jumlahna utama kakuatan. Pikeun meunang salaku loba kakuatan-gancang dipindahkeun ti hiji sisi lagu ka sejen, nu perenah lagu kedah akun pikeun persamaan transmisi.

    Sacara umum, aya dua inci nyaeta lagu jarak katuhu dina lapisan papan anu diwangun ku FR4 bahan PCB tambaga-dilacak, nyadiakeun yén waktu sinyal hiji nanosecond. Najan kitu, anjeun ogé kudu tumut kana akun efek tina garis transmisi keur tebih lagu tinggi, utamana lamun integritas sinyal nyaeta krusial. Internét pinuh tina program sarta spreadsheets nu dirancang pikeun mantuan urang nyieun itungan impedansi ditangtoskeun pikeun papan lapisan husus.

    Dina paling papan, vias anu kosong, jeung anjeun biasana bisa ningali ka katuhu liwat aranjeunna. Mangkaning, aya rupa-rupa kaayaan ngabawah vias bisa kaeusi. Pikeun starters, éta diperlukeun pikeun vias bisa dieusi lamun datang ka ngabentuk halangan pelindung tina lebu jeung pangotor lianna. Bréh, vias bisa dieusi keur naekeun kapasitas mawa arus nu, nu hal ngalakonan bahan bisa dipaké. Alesan sejen nu vias bisa dieusi nyaéta pikeun level dewan a.

    Vias umumna ngeusi bola grid Asép Sunandar Sunarya (bga) lembar. Lamun kontak lumangsung antara hiji pin bga na hiji lapisan batin, solder bisa dieunakeun ngaliwatan via na onto lapisan béda. Ku alatan éta, vias anu kaeusi pikeun mastikeun solder teu bocor ka lapisan sejen, sarta integritas kontak nu ngurusan sakumaha dimaksud.

    Salah sahiji kajadian anu lumangsungna langkung troublesome dina dewan lapisan nyaéta lamun kontak ngarecah asup jeung kaluar di sawatara titik sapanjang dewan. Beuki kieu kajadian, anu sooner yén bagian dewan anu makéna masihan kaluar sagemblengna. Nu maké imah éléktronika rata bakal ngalaman masalah ieu lamun salah sahiji tombol on kalkulator a eureun gawé. Tiap tombol tekenan sababaraha handap dina bagian nu tangtu hiji dewan lapisan, sarta nalika hiji titik meunang faulty, tombol nu correlates ka titik nu teu bisa ngirim sinyal na.

    Cara séjén kontak bisa digosok kaluar di spot tangtu nyaéta lamun slot kartu sekundér ieu nempatkeun onto motherboard a. Lamun kartu kasebut kirang diatur, salah sahiji spot sapanjang kartu bisa meunang ruksak na kalah ka dianggo ti dinya on kaluar. Cara pangalusna pikeun nangtayungan surfaces dewan nu nyieun kontak ku karana geus kalawan ngagunakeun hiji lapisan emas, anu boga fungsi minangka panghalang-enhancing hirup. Emas tiasa ongkosna mahal, kumaha oge, tur pamakéan na di tab nambihan hambalan sejen dina prosés fabrikasi PCB.

    PCB Soldermask

    Warna nu paling jalma anu akrab jeung lamun datang ka motherboards téh héjo, warna soldermask. Padahal teu ampir salaku umum, soldermask ogé kadang némbongan dina kelir séjén, kayaning beureum atawa biru. Soldermask ieu ogé dipikawanoh ku LPISM akronim nu nangtung pikeun cairan soldermask poto imageable. Tujuan soldermask téh keur mencegah leakage of solder cair. Dina taun anyar, incidences ieu geus jadi leuwih umum alatan kurangna soldermask. Ku paling rekening, kumaha oge, pamaké umumna resep papan anu soldermask leuwih papan nu henteu.

    Sakali soldermask geus dilarapkeun ka PCB, PCB kasebut subjected mun solder molten. Salaku proses ieu lumangsung, surfaces kakeunaan tambaga jadi solderized. Ieu kabeh bagian tina hiji prosés nu katelah panas solder hawa leveling (HASL). Salaku chip SMD anu soldered, dewan anu dipanaskeun nepi ka titik di mana solder dicokot hiji formulir molten jeung komponen anu nempatkeun kana tempat ditangtoskeun maranéhanana. Salaku dries solder, komponén ogé jadi soldered. HASL biasana ngawengku kalungguhan salaku salah sahiji sanyawa dina solder, sanajan pilihan kalungguhan bébas ogé aya.

    Dipasing of lebar lagu ieu tandana dash a. Contona, lamun anjeun ningali sosok 6/6 mils, éta bakal nangtukeun 6 mils salaku lebar lagu minimum, ogé dipasing lagu minimum. Kituna, sadaya spacings on dewan dina sual kedah boh papanggih atawa ngaleuwihan 6 mils. Pikeun maranéhanana biasa, mils unit nu dipaké pikeun nangtukeun jarak di bahan PCB. Lebar tur dipasing téh hususna penting lamun datang ka papan nu dirancang pikeun nanganan jumlahna luhur ayeuna.

    Lamun dewan PCB ieu multilayered, rupa lagu teu bisa nalungtik visually keur diakses maranéhanana. Kituna, tés hiji anu dipigawé yén tempat panyilidikan dina ahir lagu ka pariksa sakabéh sinyal anu reachable. test nu dilumangsungkeun kalayan aplikasi tina volt ti hiji tungtung. Mun tegangan ieu sensed ti sisi sejen, lagu nu dianggap janten dina kaayaan berpungsi. Bari test teh teu salawasna penting dina papan kalawan ngan hiji atawa dua lapisan, ayeuna teh masih dianjurkeun lamun sabenerna ngeunaan miara kualitas.

    Vias nu nyambung lapisan jero sarta luar nu katelah vias buta. Ngaranna hasil tina kanyataan yen kusabab vias misalna ngan bisa nempo ti hiji sisi. Vias nu nyambung dua atawa leuwih lapisan jero nu dipikawanoh salaku dikubur vias, nu teu bisa nempo ti luar kana boh sisi. Dina papan nu ngandung buta sareng dimakamkeun vias, via keusikan mindeng dipaké. Ieu ngajaga beungeut luar langkung aman tur mantuan nurunkeun kamungkinan solder slipping liwat sarta penetrating nu vias batin.

    Selections bahan mangaruhan Cost

    PCB ilaharna waragad leuwih nalika eta ngandung fitur sapertos tab emas, buta atawa dikubur vias, atanapi via keusikan. Kitu ogé, PCB kalawan garis / lebar dipasing handap 6 mils ogé condong hargana leuwih. Alesan keur ieu harga luhur teh proses alternatif nu mana kana produksi papan PCB mahiwal. Ku token sarua, Productions PCB tangtu ngahurungkeun kaluar janten teu ampir salaku nguntungkeun atawa suksés nalika mils low atanapi vias jero téh diulas, jeung harga luhur disetel ka recoup karugian. Fabricators aya nu ngahasilkeun PCB kalawan garis / ukuran lebar jadi low sakumaha 3 mils, tapi ieu umumna mah dianjurkeun iwal éta ukur pilihan anjeun komponén nu tangtu.

    Kakuatan sarta Panas Dampak on Pamilihan Bahan PCB

    Kaluar tina sagala faktor anu PCBs dampak, dua nu paling intensif nyaéta kakuatan sarta panas. Kituna, éta krusial nangtukeun thresholds pikeun tiap nu bisa dilakukeun ku assessing konduktivitas termal of PCB a. Ieu ngahartikeun kumaha kakuatan wattage dihurungkeun kana hawa ngaliwatan panjang materi. Sanajan kitu, aya euweuh nilai industri-lega ngadegkeun keur konduktivitas termal.

    Contona, Saduy Corp mawa bahan PCB, RT / duroid 5880, anu mindeng dilarapkeun dina euh jeung komunikasi. Konstanta diéléktrik bahan ieu low, sakumaha téh mangrupa bahan komposit anu ngandung elemen kaca mikro-serat. microfibers ieu ngalayanan kaperluan boosting kakuatan serat dina materi.

     

    Ku lantaran kitu konstanta diéléktrik low, PCB nyaeta idéal pikeun aplikasi anu ngagunakeun frékuénsi luhur. Sanajan kitu, alatan konduktivitas termal low bahan urang, éta bisa kalayan gampang panas, anu tiasa janten aral badag dina aplikasi panas-intensif.

    Bahan PCB jeung Aplikasi Industri

    Pikeun aplikasi dina militer jeung aerospace nu, industri mobil jeung médis, PCBs anu dijieun di single ogé variétas dua kali sided, sababaraha nu tambaga clad jeung nu lianna nu ngagunakeun aluminium. Dina unggal industri ieu, bahan nu dipaké pikeun pagelaran maksimum di wewengkon husus. Salaku misalna, bahan PCB dipilih kualitas lightweight maranéhanana di industri tangtu atawa keur pangabisa maranéhanana pikeun nanganan jumlahna tinggi daya di batur. Salaku misalna, nalika aptitudes kinerja nu dicokot kana rekening, éta krusial nangtukeun mana fungsi perlu dibandingkeun ku karana lamun milih bahan PCB, saprak tingkat bahan correlate ka tingkat kinerja.

    Flex tur kaku-Flex déwan

    Dina taun anyar, papan flex tur kaku-flex geus dipelak dina popularitas alatan pilihan aranjeunna ngidinan pikeun dina rupa-rupa kagunaan. Dasarna, aranjeunna bisa ngagulung, narilep komo dibungkus sabudeureun obyek, ngarah bisa dipaké pikeun ngahontal aplikasi anu pernah bakal tiasa sareng papan circuit datar. Contona, hiji dewan flex bisa dipaké pikeun sapotong pakakas anu bakal merlukeun dewan pikeun melu di hiji sudut sarta tetep ngalaksanakeun ayeuna ti hiji tungtung ka séjén tanpa kedah keur ngahubungkeun panels.

    Mayoritas papan flex dina pasaran diwangun ku Kapton, pilem polyimide yén ieu asalna ku DuPont Corporation. film boasts qualities kayaning lalawanan panas, konsistensi dimensi sarta konstanta diéléktrik ngan 3,6.

    Kapton asalna di tilu versi Pyralux:

    • hirupkeun retardant (FR)

    • Non-seuneu retardant (NFR)

    • napel-kirang kinerja / tinggi (AP)

    Milih PCB Board Bahan - Quality Kahiji

    Lamun datang ka milih bahan dewan PCB, kualitas anu tina utmost pentingna dina ngawangun sagala jenis dewan, naha éta nu dimaksudkeun pikeun imah éléktronika atawa pakakas industri. A komponén nu ngandung hiji circuit board dicitak bisa jadi ageung atanapi alit, mirah atawa mahal, tapi naon perkara paling nyaéta yén item sual nawarkeun unjuk punjul pikeun durasi pinuh ku lifespan na harepan.

    Bari aya sababaraha jenis bahan PCB nu balik kana dewan dibikeun, reliabiliti produk anu pamustunganana kumaha konsumen na usaha keur néangan dina produk éta ngagunakeun papan circuit. Tangtu, éta ogé krusial anu bahan dewan PCB anu cukup kuat pikeun nahan babarengan, malah lamun komponén hiji ngahaja meunang turun atanapi knocked gigir.

    Dina parabot komputerisasi, contona, PCBs awét mastikeun apdet hardware bisa dijieun tanpa ngalakonan ruksakna bahan dewan PCB pre-aya. Sami lumaku ka alat elektronika, microwaves jeung alat rumah tangga lianna nu ngandelkeun téhnologi PCB tetep dina kaayaan berpungsi. Malah di fasilitas publik éléktronik kayaning ATM, PCBs kedah dianggo tanpa gagal jadi tombol bakal dianggo na Paréntah bakal dipikaharti tanpa reureuh.

    Di PCB Cikal, urang nawarkeun rupa-rupa pinuh ku suplai PCB sarta jasa assembly. Alatan urang leuwih ti 20 taun 'pangalaman bisnis jeung téknologi inovatif, Cikal PCB sanggup nanganan bahan laminate béda jeung bahan substrat kaasup FR4, Saduy jsb anu paling populér tur lega dilarapkeun. jasa kami geus dipaké ku insinyur sakuliah séktor industri, kalayan tujuan unik lamun datang ka operasi sarta fungsionalitas komponén nu make PCB. Pikeun leuwih jéntré ngeunaan jasa urang, didatangan Tinjauan assembly urang na kaca kamampuhan atawa ngahubungan kami pikeun hiji cutatan instan kiwari.

    INQUIRY NOW
    • * CAPTCHA: Please select the Tree


    INQUIRY NOW
    • * CAPTCHA: Please select the House

    WhatsApp Online Chat !