Materialet PCB - Shenzhen Wonderful Teknologjia Co, Ltd
 • Na telefononi

  +86 (755) 86229518
 • wonderful@wonderfulpcb.com

  Na dërgoni me email
 • Materialet PCB

  PCB Përzgjedhja Material Guide

  Pjesa më e rëndësishme e elektronikës është bordi qark të shtypura (PCB). Alternuar, akronim ka llogariten edhe për panelet e stampuar instalime elektrike dhe karta të shtypura instalime elektrike, të cilat janë në thelb e njëjta gjë. Për shkak të rolit të rëndësishëm të këtyre bordeve në çdo gjë nga kompjuterët në calculators, PCB zgjedhja materiale bordi duhet të ndërmerret me kujdes dhe njohuri për nevojat elektrike të një pjesë të caktuar të pajisjeve.

  Para zhvillimit të PCB, materialet e bordit qark janë mbuluar kryesisht nga foletë e ngatërruar, telat mbivendosura që lehtë mund të dështojnë në momente të caktuara. Ata gjithashtu mund të qark të shkurtër pasi mosha e kapi dhe telat caktuara ka filluar për të goditur. Siç mund të pritej, procesi manual që hyri në instalime elektrike të këtyre bordeve të hershme ishte konfuz dhe i përpiktë.

  Si një larmi në rritje të komponenteve të përditshme elektronike filloi të mbështetet në bordet e qark, gara ishte për të zhvilluar thjeshtë, alternativa më kompakt, dhe kjo çoi në zhvillimin e materiale, PCB. Me materialet e PCB, qarqeve mund të dërgoheshin mes një mori të komponentëve të ndryshëm. Metalike që lehtëson transferimin e tanishme në mes të bordit dhe çdo komponentë bashkëngjitur është i njohur si lidhës, i cili gjithashtu shërben një qëllimi të dyfishtë me cilësi të saj ngjitës.

  PCB Material Përbërja

  Përbërja e një PCB përgjithësisht përbëhet nga katër shtresa, të cilat janë të ngrohjes laminuara së bashku në një shtresë të vetme. Materiali i përdorur për PCB përfshin shtresat e mëposhtme nga lart poshtë:

  • Silkscreen

  • Soldermask

  • bakri

  • Substrate

  E fundit e këtyre shtresave, substrate, është bërë nga lesh xhami dhe është i njohur edhe si FR4, me letrat FR këmbë për "rezistent ndaj zjarrit. "Kjo shtresë substrate siguron një themel të fortë për PCB, edhe pse trashësia mund të ndryshojnë në bazë të përdorimit të një bordi të caktuar.

  Një gamë e lirë e bordeve gjithashtu ekzistojnë në treg që nuk e përdor të njëjtat materiale lartpërmendura PCB, por në vend të përbëhet nga phenolics ose epoxies. Për shkak të ndjeshmërisë termike e këtyre bordeve, ata kanë tendencë për të humbur petëzim e tyre me lehtësi. Këto borde të lirë janë shpesh të lehtë për të identifikuar nga erë ata japin off kur duke u ngjitur.

  Shtresa e dytë e një PCB është bakri, e cila është e laminuar mbi substratin me një përzierje të nxehtësisë dhe ngjitës. Shtresa e bakrit është e hollë, dhe në disa borde ka dy shtresa të tilla - një më lart dhe një poshtë substrate. PCBs me vetëm një shtresë të vetme të bakrit kanë tendencë që do të përdoret për pajisje elektronike lirë.

  Masivisht-përdorur bakrit veshur Plastifikuar (CCL) mund të klasifikohen në kategori të ndryshme sipas standardeve të ndryshme të klasifikimit duke përfshirë përforcuar materiale, e përdorur ngjitës rrëshirë, ndezshmëri, performanca CCL. Klasifikimi i shkurtër i CCL tregohet në tabelën e mëposhtme 1.

  39621488871468

  Mbi soldermask gjelbër është shtresa silkscreen, e cila shton letra dhe treguesit numerike që e bëjnë një PCB të lexueshëm për programuesit teknologjisë. Kjo, nga ana tjetër, e bën më të lehtë për montues elektronike për të vendosur çdo PCB në vendin e duhur dhe në drejtimin e duhur për secilin komponent. Shtresa silkscreen është zakonisht e bardhë, edhe pse ngjyra të tilla si të kuqe, të verdhë, gri dhe i zi janë gjithashtu të përdorur ndonjëherë.

  PCB Layer Kushtet teknike

  Së bashku me një kuptim të se si PCB është layered, është gjithashtu e rëndësishme të dini termat e mëposhtme teknike që shoqëron përdorimin e PCB-ve:

  • unazë unazor. Unaza bakër që rrethon vrima në një PCB.

  • DRC. Një akronim për kontroll Rregulli i konstruktit. Në thelb, DRC është një praktikë ku hartimi i një PCB është kontrolluar për funksionimin e saj. Detajet që janë kontrolluar përfshijë gjerësinë e gjurmëve dhe vrima stërvitje.

  • stërvitja hit. Përdoret për të përshkruar të gjitha vrimat në një PCB, qoftë e saktë apo i gabuar. Në disa raste, një vrimë mund të jetë pak e pasaktë për shkak të pajisjeve të shurdhër e shpimit të përdorura gjatë prodhimit.

  • Finger. Metal ekspozuar përgjatë buzë bordit që shërben si pikë lidhëse në mes të dy PCB-ve. Fingers janë gjetur më shpesh në video games të vjetra dhe kartat e kujtesës.

  • bit miut. Një pjesë e bordit që është shpuar tepër në pikën ku ajo kërcënon integritetin strukturor të një PCB.

  • Pad. Një zonë prej metali ekspozuar në një PCB, mbi të cilat një pjesë ngjitur është aplikuar në përgjithësi.

  • Panel. Një bord i madh qark përbërë nga bordeve të vogla, të cilat janë përfundimisht të ndara për përdorim individual. Arsyeja për këtë praktikë është për të eliminuar vështirësitë që handlers përjetojnë kur është fjala për të që kanë të bëjnë me dërrasa të vogla.

  • Paste klishe. Një klishe metalike në një bord, mbi të cilat paste është vendosur për bashkim.

  • Aeroplan. Një pjesë e madhe e bakrit ekspozuar në një PCB, e cila është shënuar nga kufijtë, por i mungon një rrugë.

  • Praruar nëpër vrima. Një vrimë që shkon drejt përmes një PCB, zakonisht me qëllim të lidhjes tjetër komponent. Vrimë është praruar dhe zakonisht përmban një unazë unazor.

  • Slot. Çdo vrimë që nuk është rrethore. PCBs me lojëra elektronike janë shpesh të lartë me çmim për shkak të kostove të prodhimit të krijuar vrima të çuditshme në formë në një bord qark. Lojëra elektronike janë në mënyrë tipike nuk kromuar.

  • Sipërfaqja mali. Një metodë ku komponentët e jashtme janë ngritur direkt në bord pa përdorimin e përmes vrimave.

  • Trace. Një linjë e vazhdueshme e bakrit nëpër një PCB.

  • V-rezultati. Një vend ku bordi ka qenë i prerë pjesërisht. Kjo mund të bëjnë një PCB të prekshme për të snapping.

  • Nëpërmjet. Një vrimë përmes së cilës sinjalizon udhëtimin midis shtresave. Vias janë parë në versionet me çadra dhe untented. versionet Tented janë të mbuluara me soldermask mbrojtëse, ndërsa Vias untented janë përdorur për të bashkëngjitni skedarë lidhës.

  Numri që i paraprin një shtresë i referohet numrit të saktë të shtresave kryerjen, të jetë ajo një kurs apo aeroplan shtresa - të dy lloje shtresë. Shtresat priren të kenë numrin 1, ose ndonjë nga katër numrat e ardhshëm edhe: 2, 4, 6, 8. bordet Layer nganjëherë kanë numra tek, por këto janë të rralla dhe do të bëjë vështirë se ndonjë ndryshim. Për shembull, materiali PCB në 5 shtresa ose 6 bordit shtresa do të jetë praktikisht identike.

  Të dy llojet shtresë kanë funksione të ndryshme. shtresa kurs funksion gjurmët. shtresa aeroplan shërbejnë si lidhëse energjisë dhe avionët bakrit tipar. shtresa aeroplan gjithashtu veçori ishuj që përcaktojnë qëllimin sinjalizuar e një bord, të jetë ajo 3.3 V ose 5 V.

  FR4 është emri i koduar për fletë qelqi-përforcuar epoxy petëzuar. Për shkak të fuqisë së saj, si dhe aftësinë e saj për t'i bërë ballë lagështi dhe zjarri, FR4 është një nga materialet më të njohura PCB.

  Shtesë Konsideratat PCB Dizajn

  Një figurë e tillë si 1.6 mm është përdorur për të treguar trashësinë e një bordi shtresë. Në 4 borde shtresa, 1.6 mm është masa standarde. Trashësia është diçka për të parë për kur zgjedhin bordet për një pajisje. Boards me trashësi më të madhe, për shembull, do të ofrojë më shumë mbështetje, kur objekte të rënda lidhëse duhet të mbështeten.

  Niveli standarde e trashësisë bakrit në shtresa avion është 35 mikronë. Alternuar, trashësi bakri është treguar ndonjëherë në ounces ose gram. Është e mirë për të shkuar për të më e lartë se trashësi normale bakrit në bordet që mbështesin një shumë të aplikacioneve.

  Tracks nuk janë të destinuara për të transferuar pushtetin, por kjo ndonjëherë mund të ndodhë kur sinjalet nuk duhet trajtuar frekuenca. Nëse problemi nuk është mbajtur në kontroll, gjurmët mund të përfundojë humbur sasi të mëdha të pushtetit. Për të marrë sa më shumë pushtet sa të jetë e mundur lëvizur nga njëra anë e një udhë në tjetrin, paraqitjen e pista duhet të japin llogari për ekuacionet transmetimit.

  Në përgjithësi, dy inç është udhë distanca drejtë në borde shtresa që përbëhen nga bakrit-gjurmuar material PCB FR4, duke siguruar se koha sinjali është një nanosecond. Megjithatë, ju duhet gjithashtu të marrin në konsideratë efektet e linjës së transmetimit për gjatësi të mesme pista, veçanërisht në qoftë se integriteti sinjal është vendimtare. Interneti është e plotë të programeve dhe spreadsheets që janë projektuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë llogaritjet e duhura rezistencë e plotë për bordet veçanta shtresa.

  Në shumicën e bordeve, Vias janë bosh, dhe ju zakonisht mund të shihni të drejtë nëpërmjet tyre. Megjithatë, ekzistojnë rrethana të ndryshme në të cilat Vias mund të plotësohen. Për starters, është e nevojshme për të Vias të plotësohen kur është fjala për formimin e barrierave mbrojtëse nga pluhuri dhe papastërtitë e tjera. Së dyti, Vias mund të plotësohet për të rritur kapacitetin mbajtës të një aktuale, në të cilën mund të përdoret në rastin e kryerjes së materialeve. Një tjetër arsye që Vias mund të plotësohet është në nivelin e një bord.

  Vias janë të mbushura zakonisht me grup grid top (BGA) copë. Nëse kontakti ndodh në mes të një gjilpërë BGA dhe një shtresë e brendshme, lidhës mund të kaloj nëpër Via dhe mbi një shtresë tjetër. Prandaj, Vias janë të mbushura për të siguruar lidhës nuk rrjedhje në një tjetër shtresë, dhe integriteti i kontakteve mbahen si qëllim.

  Një nga dukuritë më të mundimshëm në një bord shtresë është kur një prishet kontaktit në dhe jashtë në disa pika përgjatë bordit. Sa më shumë të ndodhë kjo, aq më shpejt se një pjesë e bordit është i detyruar për të dhënë jashtë krejtësisht. Mesatarja Anëtari më i elektronikës në shtëpi do të përjetojnë këtë problem, kur njëri nga butonat në një makinë llogaritëse ndalesa të punës. Çdo buton shtyn poshtë në një pjesë të veçantë të një bordi shtresë, dhe kur një spot merr meta, butonin që lidhet në atë vend nuk mund të dërgojë sinjalin e tij.

  Një mënyrë tjetër kontakte mund të rubbed në pika të caktuara është kur një slot kartën e mesme është vënë mbi një motherboard. Nëse karta është trajtuar keq, një nga njollat ​​përgjatë kartë mund të merrni të dëmtuara dhe nuk arrijnë të punojnë nga atje në jashtë. Mënyra më e mirë për të mbrojtur sipërfaqet e bordit që të bëjë kontakt me njëri-tjetrin është me përdorimin e një shtresë ari, e cila shërben si një pengesë për jetën rritjen. Gold mund të jetë i kushtueshëm, megjithatë, dhe përdorimi i tij në skedat shton një tjetër hap në procesin e fabrikimit PCB.

  PCB Soldermask

  Ngjyra që shumica e njerëzve janë të njohur me të kur është fjala për Motherboards është e gjelbër, ngjyra e soldermask. Edhe pse jo aq të zakonshme, soldermask gjithashtu nganjëherë shfaqet në ngjyra të tjera, të tilla si të kuqe ose blu. Soldermask është i njohur edhe nga LPISM akronim, i cili qëndron për lëngshme soldermask photo caktuar për figurën. Qëllimi i soldermask është për të parandaluar rrjedhjet e lidhës të lëngshme. Në vitet e fundit, rastet e kësaj janë bërë më të zakonshme për shkak të mungesës së soldermask. Nga shumica e llogarive, megjithatë, përdoruesit zakonisht preferojnë bordet që kanë soldermask mbi bordet që nuk bëjnë.

  Pasi soldermask është aplikuar për PCB, PCB është nënshtruar lidhës prej metali të shkrirë. Si ndodh ky proces, sipërfaqet e ekspozuara të bakrit bëhen solderized. Kjo është e gjitha pjesë e një procesi të njohur si të nxehtë nivelim lidhës ajrit (hasl). Si patate të skuqura SMD janë ngjitur, bordi është ndezur deri në pikën ku lidhës merr në një formë të shkrirë dhe komponentët janë vënë në vendin e tyre të duhur. Si dries lidhës, komponentët e të bëhet ngjitur. Hasl zakonisht përfshin avantazh kur një prej komponimeve në lidhës, edhe pse mundësitë pa plumb edhe ekzistojnë.

  Ndarje e gjerësisë udhë është treguar nga një dash. Për shembull, kur ju shihni figura 6/6 Mils të, që do të përcaktojë 6 Mils si gjerësi minimale pista, si dhe ndarje minimale udhë. Prandaj, të gjitha hapësira në bord në fjalë duhet të plotësojnë ose i tejkalojnë 6 Mils. Për ata të panjohur, Mils njësi janë përdorur për të përcaktuar distancat në materialet e PCB. Gjerësia dhe ndarje janë veçanërisht të rëndësishme kur bëhet fjalë për bordet që janë projektuar për të trajtuar sasi të larta të rrymës.

  Kur një bord PCB është multilayered, gjurmët e ndryshme nuk mund të shqyrtohet me sy për qasjen e tyre. Prandaj, një test është kryer që vendos hetimet në fund të pista për të verifikuar të gjitha sinjalet janë të arritshme. Testi është kryer me aplikimet e volt nga një fund. Nëse këto tensione janë ndjen nga ana tjetër, gjurmët janë të konsiderohet të jetë në gjendje pune. Ndërsa testi nuk është gjithmonë e domosdoshme në bordet me vetëm një ose dy shtresa, ajo është e rekomanduar ende në qoftë se jeni të vërtetë kujdes në lidhje me cilësinë.

  Vias që lidhin shtresat e brendshme dhe e jashtme janë të njohur si vias verbër. Emri është rezulton nga fakti se për shkak Vias të tilla mund të jetë i ndotur vetëm nga njëra anë. Vias që lidhin dy ose më shumë shtresa e brendshme janë të njohur si vias varrosur, e cila nuk mund të jetë i ndotur nga jashtë në të dyja anët. Në bordet që përmbajnë verbër dhe vias varrosur, me anë të mbushjes është përdorur shpesh. Kjo e mban sipërfaqen e jashtme më të sigurt dhe të ndihmon të ulë mundësinë e lidhës rrëshqitje nëpër dhe të thekshëm VIAS brendshme.

  Zgjedhje materiale prek Kosto

  PCB zakonisht kushton më shumë kur ai përmban veçori të tilla si skeda ari, vias verbër apo të varrosur, apo me anë të mbushjes. Po ashtu, PCB me linjë / ndarje gjerësi nën 6 mils gjithashtu tenton të kushtojë më shumë. Arsyeja për këto çmime të larta është procesi alternative që shkon në prodhimin e bordeve të pazakontë PCB. Në të njëjtën mënyrë, disa prodhime PCB kthehet të jetë jo aq fitimprurës ose suksesshëm kur mils ulëta ose Vias brendshme janë paraqitur, dhe çmimi i lartë është vendosur të mblidhte humbjet. Fabricators ekzistojnë që prodhojnë PCB me LINE / matjeve gjerësi të ulëta si 3 mils, por kjo në përgjithësi nuk rekomandohet nëse kjo është opsioni juaj vetëm për një komponent të veçantë.

  Fuqia dhe Heat Ndikimi mbi PCB zgjedhjen e materialit

  Nga të gjithë faktorët që PCBs ndikim, dy nga më intensive janë të energjisë dhe ngrohjes. Prandaj, është e rëndësishme për të përcaktuar kufijtë për secilin, të cilat mund të bëhet duke vlerësuar përcjellshmërisë termike të një PCB. Kjo përcakton se si pushteti wattage është kthyer në temperaturën përmes gjatësisë së materialit. Megjithatë, nuk janë themeluar ka vlera të industrisë të gjerë për përçueshmëri termike.

  Për shembull, Rogers Corp. mbart një material PCB, RT / duroid 5880, që është aplikuar shpesh në EW dhe komunikimit. Konstantja dielektrike i këtij materiali është i ulët, pasi kjo është një material i përbërë që përmban elemente mikro-fijor xhami. Këto microfibers shërbejë qëllimit për të nxitur fuqinë e fibër në materiale.

   

  Për shkak të kësaj konstante të ulët dielektrike, PCB është ideale për aplikimet që përdorin frekuenca të larta. Megjithatë, për shkak të përçueshmëri ulët termike e materialit, ajo lehtë mund të ngrohjes, e cila mund të jetë një pengesë e madhe në aplikime të ngrohjes-intensive.

  Materialet PCB dhe aplikimet e industrisë

  Për aplikimet në ushtri dhe të hapësirës ajrore, automobilave dhe mjekësore industri, PCBs janë prodhuar në të vetme, si dhe varieteteve të dyfishtë të njëanshme, disa prej të cilave janë të bakrit veshur dhe të tjerët që përdorin alumini. Në secilin prej këtyre industrive, materiali është përdorur për performancën maksimale në fusha të caktuara. Si e tillë, materialeve PCB janë përzgjedhur cilësinë e tyre të lehtë në industri të caktuara ose për aftësinë e tyre për të trajtuar sasi të larta të pushtetit në të tjerët. Si e tillë, kur prirjet e performancës janë marrë parasysh, është e rëndësishme për të përcaktuar se cilat funksione duhet të krahasohen me njëri-tjetrin kur zgjedhjen e materialeve PCB, pasi nivelet e materiale lidhen me nivelet e performancës.

  Flex dhe të ngurtë-Flex Boards

  Në vitet e fundit, bordet përkul dhe të ngurtë-përkul janë rritur në popullaritet për shkak të opsioneve që ata lejojnë në një shumëllojshmëri të përdor. Në thelb, ata mund të jetë vendosur, palosur dhe madje edhe përfundoi rreth objekteve, kështu që ata mund të përdoret për të arritur aplikacionet që kurrë nuk do të jetë e mundur me bordet e qark të sheshtë. Për shembull, një bord përkul mund të përdoret për një pjesë të pajisjeve që do të kërkonte një bord të dele në një kënd dhe ende mbajnë aktuale nga një skaj në tjetrin, pa nevojën për lidh paneleve.

  Shumica e bordeve përkul në treg përbëhet nga Kapton, një film Polyimide që u origjinën nga Korporata DuPont. Filmi krenohet me cilësi të tilla si rezistencë për ngrohje, dimensionale qëndrueshmëri dhe një konstante dielektrike prej vetëm 3.6.

  Kapton vjen në tri versione Pyralux:

  • flaka rezistent (FR)

  • retardant Non-flaka (NFR)

  • ngjitëse-pak performance / të lartë (AP)

  Përzgjedhja PCB Materiale Board - Cilësia e parë

  Kur është fjala për zgjedhjen e materialeve bordit PCB, cilësia është e një rëndësie të madhe në ndërtimin e çdo lloj të bordit, nëse është e destinuar për elektronikë në shtëpi ose pajisjeve industriale. Një komponent që përmban një bord qark të shtypura mund të jenë të mëdha apo të vogla, të lirë ose të shtrenjta, por ajo që ka më shumë rëndësi është se artikulli në fjalë ofron performancë superiore për kohëzgjatjen e plotë të jetës së saj të pritshme.

  Ndërsa ka disa lloje të materialeve PCB që shkojnë në një bord të caktuar, besueshmëria produkt është në fund të fundit ajo që konsumatorët dhe bizneset janë në kërkim për në produktet që përdorin bordet e qark. Sigurisht, kjo është gjithashtu e rëndësishme që materialet e bordit PCB janë mjaft të forta për të mbajtur së bashku, edhe në qoftë se një komponent aksidentalisht merr rënë ose rrëzuan anash.

  Në pajisje të kompjuterizuar, për shembull, PCBs qëndrueshme sigurojnë përditësime hardware mund të bëhet pa bërë dëmtimin materialet para-ekzistuese bordit PCB. E njëjta gjë vlen edhe për pajisjet elektronike, mikrovalë dhe pajisje të tjera shtëpiake që mbështeten në teknologjinë e PCB për të qëndruar në gjendje pune. Edhe në objektet elektronike publike si ATM, PCBs duhet të punojmë pa të dështojnë në mënyrë butona do të punojë dhe komandat do të kuptohet pa vonesë.

  Në PCB mrekullueshme, ne ofrojmë një gamë të plotë të furnizimeve PCB dhe shërbimeve të kuvendit. Për shkak të përvojës tonë të biznesit më shumë se 20 vjet dhe të teknologjive të reja, PCB Wonderful është i aftë për trajtimin e materialeve të ndryshme petëzuar dhe materiale substrate duke përfshirë FR4, Rogers etj që janë më të popullarizuara dhe të aplikuar gjerësisht. Shërbimet tona janë përdorur nga inxhinierë në të gjithë sektorët industriale, me objektiva të veçantë kur bëhet fjalë për funksionimin dhe funksionimin e komponentëve që përdorin PCB. Për të mësuar më shumë për shërbimet tona, vizitoni pasqyrë tonë të kuvendit dhe aftësitë faqet ose të na kontaktoni për një kuotë çastit sot.

  INQUIRY NOW
  • * CAPTCHA: Please select the Truck


  INQUIRY NOW
  • * CAPTCHA: Please select the Heart

  WhatsApp Online Chat !